Ako funguje centrálny vysávač

Zabudnite na večnú vojnu s prikrátkym káblom či neustále únavné prenášanie klasického vysávača. Centrálny vysávač je ideálnym riešením nielen v novostavbách. Všetok prach a alergény sú nasávané hadicou v čistenej miestnosti a vedené potrubným rozvodom k sacej jednotke, ktorá je umiestnená mimo obytných priestorov. Tam sa vzduch prefiltruje a následne vyfúkne mimo domu. Užívateľ tak má 100-percentnú istotu, že sa mu žiadny prach nevráti späť do miestnosti.

Vroom. Hadica, ktorá sa sama navíja do schránky inštalovanej v skrinke kuchynskej linky, v kúpeľni, vo vstavaných skriniach, na chodbách či v izbách. Jednoducho ju vytiahnete, v sekunde vysajete všetko potrebné a potom sa hadica sama navinie späť do skrinky.

Vysávacia zásuvka. Centrálny vysávač sa do prevádzky uvádza zasunutím hadicovej koncovky do vysávacej zásuvky. V mnohých prípadoch stačí umiestniť na jednom poschodí len jednu zásuvku.

Štrbinová zásuvka. Zásuvka v sokli kuchynskej linky je náhradou za lopatku. Aktivujete ju pohodlne nohou. Stačí k nej namiesť nečistoty z podlahy a o poriadok sa opäť v priebehu sekundy postará sacia jednotka.

Externá zásuvka. Zásuvku môžete umiestniť aj priamo na terasu a použiť pri vysávaní auta. Vhodný je celokovový (antikorový) model, ktorý zvládne aj nepriaznivé počasie.

Hadica v stene. Najpohodlnejšiu obsluhu umožňuje hadica umiestnená priamo v stene, ktorú si vždy vytiahnete z potrubného rozvodu len v potrebnej dĺžke, a môžete vysávať. Po skončení upratovania sa hadica sama vtiahne späť. Môže mať až 15 m.

Príslušenstvo. Systém sa obsluhuje iba pomocou vysávacej hadice. Tá má spravidla dĺžku asi 9 m (v ponuke sú kratšie aj dlhšie), takže sa jednoducho dostane do celého bytu či domu, a napriek tomu je veľmi ľahká. Princípom nie je prenášať hadicu z miestnosti do miestnosti, ale zapojiť ju do zásuvky niekde v centre domu, najčastejšie na chodbe, a z tohto miesta postupne povysávať poschodie. Všetko samozrejme závisí od veľkosti domu – v prípade väčších domov môže byť na poschodí strategicky rozmiestnených zásuviek aj viac.

Sacia jednotka (agregát). Centrálny vysávač nie je obmedzený hmotnosťou ako vysávač prenosný. Agregát spojený so zbernou nádobou sa najčastejšie inštaluje v garáži alebo technickej miestnosti, kde je napevno zavesený na stene a neobťažuje hlukom.

Výfuk. Výfukové potrubie ústi na fasáde budovy, prípadne na streche.

Tlmič. Maximálne účinne utlmí hluk vyfukovaného vzduchu bez zníženia výkonu sacieho agregátu.

Porubný rozvod. Potrubie vysávača sa rozvádza podobne ako voda. Vedie sa podlahou a stenami, do ktorých sa umiestňujú aj jednotlivé zásuvky.

Centrálny vysávač Duovac vhodný do bytov a rodinných domov. Jeho výhodou je veľký sací výkon, minimálna hlučnosť a veľký objem nádoby z brúseného hliníka, ktorá podporuje cyklónový efekt a disponuje samočistiacim Silpure filtrom.

Napíšte nám